Verantwoording

verantwoording

Banktrack
BankTrack is de internationale tracking-, campagne- en NGO-ondersteuningsorganisatie gericht op commerciĆ«le banken voor de particuliere sector en de activiteiten die zij financieren. Zij zijn een essentieel onderdeel van de wereldwijde gemeenschap van NGO’s die zich richten op het controleren van de financiĆ«le sector als geheel (multilaterale en nationale ontwikkelingsbanken, exportkredietagenten, particuliere en institutionele beleggers, enz.).

Corporate-Responsibility
CORE’s missie is de bescherming van mensenrechten en het milieu te bevorderen met betrekking tot de wereldwijde operaties van Britse bedrijven. Dit doen zij door een sterker regelgevingskader, hogere normen van gedragingen, naleving van de wetgeving na te streven en verbeterde toegang tot oplossingen voor degenen die problemen ondervinden door de activiteiten van Britse bedrijven.

PublishWhatYouPay
PublishWhatYouPay is een wereldwijde coalitie van maatschappelijke organisaties die in meer dan veertig landen zijn verenigd. Zij roepen op tot een openheid en verantwoording zodat de inkomsten van olie, gas en mijnbouw de levens van vrouwen, mannen en kinderen niet schaadt. Sterker nog zij houden in de gate dat de uitputting/extractie van bronnen op een nog verantwoorderde manier plaatsvindt en de landen en hun burgers ten goede komen.

SunlightFoundation
Heeft als doel de overheid en politiek meer verantwoordelijk en transparant te maken.

CharityNavigator
Maakt op een slimme manier gebruik van objectieve ratings om liefdadigheid te vinden die u kunt vertrouwen en ondersteunen.

CBF

Centraal Bureau Fondsenwerving