Onafhankelijke media

onafhankelijke media

De volgende organisaties profileren zich als onafhankelijke media.

Globalvoices

Onafhankelijke media die verhalen  schrijft over mensenrechtenschendingen in de hele wereld.

Opendemocracy

OpenDemocracy is een onafhankelijk wereldwijd mediaplatform dat tot 60 artikelen per week publiceert en meer dan 8 miljoen bezoeken per jaar aantrekt. Door middel van rapportage en analyse van maatschappelijke en politieke kwesties probeert open democratie de machthebbers  over de hele wereld aan te moedigen een democratisch debat aan te gaan. Met de mensenrechten als onze centrale oriëntatiepunt stellen we zware vragen over vrijheid, rechtvaardigheid en democratie.

Human Rights Watch

Human Rights Watch staat bekend om zijn nauwkeurige feitelijke opvattingen, onpartijdige verslaglegging, effectief gebruik van media en gerichte advocacy, vaak in samenwerking met lokale mensenrechtengroepen. Jaarlijks publiceert Human Rights Watch meer dan 100 rapporten en inlichtingen over mensenrechtencondities in ongeveer 90 landen, wat uitgebreide dekking in lokale en internationale media genereert.

Indigenous Action

Wij zijn een vrijwilligerscollectief van ervaren inheemse media makers en fanatiekelingen die samenwerken op projectbasis voor media-rechtvaardigheid uit een anti-koloniaal en anti-kapitalistisch kader.

IRE

Investigative Reporters and Editors, Inc. is een organisatie zonder winstbejag die zich inzet voor de verbetering van de kwaliteit van onderzoeksrapportages. IRE is opgericht in 1975 om een ​​forum te creëren waarin journalisten over de hele wereld elkaar kunnen helpen door verhalen, ideeën, verzameltechnieken  en nieuwsbronnen te delen.

PRWatch

Het Centrum voor Media en Democratie (CMD) is een nationaal erkende waakhond diet diepgaande en bekroonde onderzoeken leidt naar de corruptie die onze democratie, milieu en economische welvaart ondermijnt.

RoarMag

ROAR is een onafhankelijk tijdschrift die vanuit de radicale hoek perspectieven biedt vanuit de grassroot frontlinie voor de wereldwijde strijd voor echte democratie.

theCommonsJournal

Het Internationaal Tijdschrift van de Commons is een interdisciplinair peer-reviewed open-access journaal, gericht op het ondersteunen van instellingen voor het bevorderen en beheer van middelen die collectief worden (of kunnen worden) gebruikt.

OrganicandHealthy

Organic & Healthy.org is informatief en fungeert als een leerportaal voor het toegenomen bewustzijn van belangrijk, niet-vooraanstaand nieuws waar u zich bewust van zou moeten zijn. We publiceren dagelijks nieuwe informatie en trachten het volledige verhaal te melden.

Thenews.coop

Veelzijdige verslaglegging van verhalen en ervaringen van coops over de hele wereld.

Ohio-Employee-Ownership-Center

Het Ohio Employee Ownership Center (OEOC) is een non-profit, universitair programma gesituatiseerd op Kent State. De competenties zijn gericht op vier hoofdgroepen: 1) Ondernemers die hun bedrijf willen verlaten, 2) Eigenaren die geïnteresseerd zijn in het verkopen van hun bedrijf aan hun werknemers, 3) Werknemersgroepen, lokale overheden en gemeenschapsgroepen die sluiting en werkverlies vermijden, en 4) op bestaande werknemersbedrijven die geïnteresseerd zich willen verbeteren.